London, ízek, utazás

Spanyol gasztrokalandok

A spanyol gasztronómia annyira sokszínű, hogy nehéz lenne egy bejegyzésben bemutatni. Ízelítőül a spanyol piacokról mutattam képeket, látható volt a bőséges áru, rengeteg friss haláru, a sonkák, a csodás gyümölcsök, húsok, zöldségek. Miután a két csodaszép spanyol várost, Valenciát és Barcelonát bemutattam, a spanyol gasztronómiában tett kirándulásunkat is szívesen megmutatom.  A nyaralások alkalmával sokat vagyunk… Tovább »

La Boqueria

Barcelona csodás piacáról, a La Boqueriáról már korábban szót ejtettem. A híres sétálóutcán, a La Ramblán található. Mi is ellátogattunk ide,  a színek, hangok, ízek és illatok kavalkádja lebilincselő, igazi gasztronómiai élmény ide ellátogatni.  Kissé zsúfolt, mivel sok a turista, de csodás látványban és ízélményben lehet részünk. Csodálatos gyümölcskelyhek, frissen facsart gyümölcslevek kaphatóak. Kipróbáltuk a… Tovább »

Valencia piaca, Mercado Central

A valenciai Mercado Central Európa egyik legnagyobb ételpiaca, valamint a spanyol modernista építészet gyönyörű példája. Kellemes légkör fogadott minket, nem volt zsúfoltság, kényelmesen körbejárhattunk a piacot. Már első nap eljöttünk ide, hisz alig vártam, hogy a híres spanyol sonkát megkóstolhassam. Képes beszámoló következik.  Spanyolország híres gaszrokultúrával rendelkezik. Az egyik leghíresebb étel a spanyol sonka, melyért… Tovább »

Finom vacsorák: Mediterrán hidegtál

Kedvencünk a mediterrán konyha. Ezt már többször említettem itt a blogon. Bizony így van, s nemcsak a frissen elkészült ételeket szeretjük. Néha nagyon jól esik egy hideg vacsora is finom húsokkal, szalámival, sajtokkal, friss kenyérrel, néha kiegészítve más nációjú ételekkel. A képen pármai sonka, milánói isteni szalámi, és német szalámi van némi rukkolával, kapribogyóval, fügével,… Tovább »

Kedvenc helyeim: CAFE FREI

Egyik kedvenc kávézómról hoztam pár képet, ahova hazalátogatások alkalmával szoktunk betérni. A CAFE FREI kávéházláncról van szó, mely Frei Tamás nevéhez fűződik. Magyarországon egyedülálló módon – kézzel szedett, szemenként válogatott és frissen pörkölt ültetvénykávé ritkaságokat élvezhetnek itt a vendégek. Több Libri könyvesboltban is megtalálhatjuk a kávéházakat, ill. már egyre több helyen Budapesten, és vidéken.  Mi legutóbb… Tovább »

Zöldséges rizotto

Zöldségekben gazdag, nagyon finom rizotto receptet szeretnék most megosztani. Ezúttal kedvesem készítette, az ő ötlete volt, hogy használjuk fel a megmaradt zöldségeket egy finom rizottohoz.  Gyakran készítünk otthon rizottot, a legjobb benne, hogy szinte bármilyen zöldséggel, hússal készíthetjük. Ez a változat annyira ízletesre sikeredett, hogy gondoltam, megosztom a blogon is.  Kevés vajon megpirítunk egy kis… Tovább »

Róma gasztroszemmel

Az olasz gasztronómia az egyik legismertebb és legnépszerűbb világszerte. Az olaszok számára az étkezés társasági esemény. A legegyszerűbb ételeket is nagy élvezettel készítik és fogyasztják.  Az olasz konyha legjellegzetesebb ételei az olasz tészták, pizzaételek, rizottók, sonka, fagylalt, és a parmezán sajt. Persze ezeken kívül sokféle finom étel van még, de talán ezek a legismertebbek világszerte…. Tovább »

Zöldségleves – egyszerű és finom

Már többször utaltam rá itt a blogon, hogy a leves az egyik legkedvesebb ételem. 🙂 A blog ezen sorozatában kedvenc leveseimet fogom bemutatni. Itt Londonban nagyon hiányoznak a levesek, az angol konyhára nem igazán jellemzőek. Néha találok 1-2 helyen krémlevest, de hát azok sem igazán finomak. Az igazi tartalmas levesek nekem nagyon hiányoznak. Többet is… Tovább »

Kuszkusz csirkecombbal

A kuszkusz az egyik kedvenc köretem, általában szósszal készült húsokhoz, zöldségekhez készítem. Az előgőzölt változatot vásárolom, mert hamar kész, nincs sok gondom vele. 🙂 Ez a recept sajátom, kísérleteztem kicsit, s nagyon finom lett a végeredmény. 2 nagy fej vöröshagymát kis olajon és vajon megpirítottam, s hozzáadtam 2 kanál lisztet. Felöntöttem vízzel, majd belekerült 4… Tovább »

Finom reggelik: Füstölt lazac rántottával

A reggeli sorozat következő étele az egyik nagy kedvencünk. Itt Londonban az éttermek reggeli menüjén gyakran szerepel rántotta füstölt lazaccal tálalva. Különleges reggelinek számít, a szállodák is szívesen kínálják vendégeik számára. Több helyen pezsgővel párosítva villásreggeliként ajánlják vasárnapi reggeleken. Füstölt lazacot bármelyik szupermarketben vehetünk itt Londonban, a rántottát pedig a szokásos módon készítjük el, majd… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!