Már többször utaltam rá itt a blogon, hogy a leves az egyik legkedvesebb ételem. 🙂 A blog ezen sorozatában kedvenc leveseimet fogom bemutatni. Itt Londonban nagyon hiányoznak a levesek, az angol konyhára nem igazán jellemzőek. Néha találok 1-2 helyen krémlevest, de hát azok sem igazán finomak. Az igazi tartalmas levesek nekem nagyon hiányoznak. Többet is főzök levest itt kint, mint anno otthon Magyarországon tettem. Főleg most a hűvös októberben milyen jól esik egy tál forró leves!
Most az egyik legegyszerűbb levest hoztam, a zöldséglevest. S miért is olyan nagyszerű? Mert hamar kész, a zöldségek hamar megfőnek, s azt tehetek bele, amit csak szeretnék. 🙂 Éppen amilyen zöldség van otthon. Ja és szuperegészséges. Sokszor akkor főzöm ezt, amikor többféle zöldséggel készült ételt készítek, s marad bőven a zöldségekből, mert nem használok mindig fel mindent. Mivel répamániás vagyok, a répa sosem marad ki, és mindig extra sokat teszek bele!!
Kis fej vöröshagymát pirítok vajon, és kis olajon, majd a felvágott sárgarépát is hozzáadom. Együtt sütöm őket picit, majd felöntöm annyi vízzel, amennyi levest szeretnék. Sózom, borsozom. Ez a mostani zöldségleves még brokkolival, barna csiperkével, és fagyasztott zöldborsóval készült. Akkor kerültek be a levesbe, amikor a répa már szinte teljesen megpuhult. Hozzátettem egy kis száraz tésztát is levesbetétnek. Alig fél óra alatt kész is lett. 🙂
Sokszor házi tétsztát teszek a levesbe, ez általában 3 evőkanál liszt, és 1 tojás keverékéből készül. Akkor kerül a levesbe, amikor szinte már majdnem teljesen puhák a zöldségek. Kiskanállal beleeregetem szépen a levesbe, s közben alákeverek, nehogy leragadjon a tészta. Variálom szoktam még a zöldséglevest burgonyával, karfiollal, zellerrel. Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: