A valenciai Mercado Central Európa egyik legnagyobb ételpiaca, valamint a spanyol modernista építészet gyönyörű példája. Kellemes légkör fogadott minket, nem volt zsúfoltság, kényelmesen körbejárhattunk a piacot. Már első nap eljöttünk ide, hisz alig vártam, hogy a híres spanyol sonkát megkóstolhassam. Képes beszámoló következik.
Spanyolország híres gaszrokultúrával rendelkezik. Az egyik leghíresebb étel a spanyol sonka, melyért világszerte rajonganak. Itt a valenciai piacon a sonkák különféle fajtái megtalálhatók, szebbnél szebb sonkaválasztékban gyönyörködtünk. Többször betértünk friss sonkáért az 1 hét alatt, nekem ez kész mennyország volt, mivel imádom a sonkaféléket.
Felvágott sonkákból szemezgettünk, kóstoltgattunk. Friss bagett, sonka, spanyol kolbász, füge, szőlő, és olívabogyó – kész is a hotelben elkölthető finom reggeli, vagy uzsonna.
Kolbászféléket is találtunk bőven, az egyik spanyol kolbász nagyon ízlett nekünk, a neve Espeteg. Fehér nemespenésszel borított kolbász, a helyi spanyol boltokban könnyen beszerezhető, mi is hoztunk haza magunkkal.
Halak, tengeri finomságokat is szépszerével találhatunk a piacon, gyönyörű friss haláru kínálat volt.
Egyéb finomságok, gombafélék, gyümölcsök. A piacon nagyon népszerű volt a friss gyümölcslé, én a görögdinnyéset próbáltam ki, isteni frissítő volt.
Nagy kedvencem, az olívabogyó temérdek fajtája, persze, hogy ki kellett próbálni a sokféle fajtát.
Valenciában több spanyol ételt is megkóstoltunk, ezeket az élményeket és képeket Barcelonával együtt fogom összefoglalni egy közös későbbi spanyol gasztrobejegyzésben.
Következik: Utazás Barcelonába
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: