Zöldségekben gazdag, nagyon finom rizotto receptet szeretnék most megosztani. Ezúttal kedvesem készítette, az ő ötlete volt, hogy használjuk fel a megmaradt zöldségeket egy finom rizottohoz.
Gyakran készítünk otthon rizottot, a legjobb benne, hogy szinte bármilyen zöldséggel, hússal készíthetjük. Ez a változat annyira ízletesre sikeredett, hogy gondoltam, megosztom a blogon is.
Kevés vajon megpirítunk egy kis adag szalonnát, majd hozzáadunk egy szál póréhagymát felvágva. Ezeket együtt sütjük tovább. Fél zacskó Arborio rizst öntsünk a szalonnás hagymához, kicsit pirítsuk, majd 1 l forró zöldségalaplét fokozatosan kezdjünk el hozzáadni a rizshez. Közben hozzáadhatjuk a felvágott répát, cukkinit, fagyasztott zöldborsót. Sózhatunk, borsozhatunk, mehet bele kis oregánó, egy kis vaj. Folyamatosan kevergetjük. Ahogy elfő az alaplé, úgy adagoljuk tovább és tovább. Amikor a rizs már kezd puhulni, hozzáadhatjuk a gombát is. Ha minden megpuhult, készen is van. A rizotto lényege, hogy a rizs magába szívjon minél több folyadékot, kissé szószosra is kell hagyni, csodás krémes állagú lesz a végére.
Parmezán sajttal ízesíthetjük, ha elkészült
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: