London, ízek, utazás

Kuszkusz csirkecombbal

A kuszkusz az egyik kedvenc köretem, általában szósszal készült húsokhoz, zöldségekhez készítem. Az előgőzölt változatot vásárolom, mert hamar kész, nincs sok gondom vele. 🙂 Ez a recept sajátom, kísérleteztem kicsit, s nagyon finom lett a végeredmény.

2 nagy fej vöröshagymát kis olajon és vajon megpirítottam, s hozzáadtam 2 kanál lisztet. Felöntöttem vízzel, majd belekerült 4 egész csirkecomb, melyeket előtte sóztam, borsoztam, s pár percig kis olajon és vajon sütöttem. Hozzáadtam még két kiskanál pirospaprikát, csipetnyi kínai ötfűszerkeveréket, borsot, sót, s hagytam főni ebben a csirkecombokat. 

A kuszkuszt felöntöttem forrásban levő vízzel, ízesítettem borssal, sóval, kevés vajat adtam hozzá, s vártam 10 percet, hogy megdagadjon. Amikor a csirkecombok megpuhultak, tálaltam is. Nagyon ízletes szósz lett a végeredmény, melyet biztosan többször is el fogok készíteni. 

csirke

Ha a lisztet szeretnénk kihagyni, akár zöldéget is főzhetünk a húsokkal együtt, kevés brokkolit, esetleg karfiolt. Ha ezt leturmixoljuk, elérjük a kívánt sűrű szószt, s nem is használtunk lisztet. 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!