London, ízek, utazás

Finom reggelik: Zabkása

Ahogy már írtam korábban, a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Az egyik kedvenc reggelim van most soron, a zabkása. 

Nagyon nagyon szeretem 🙂 Számomra a tökéletes reggeli, ha nem kívánok tojást, szendvicset, vagy sós, szalonnás, kolbászos reggelit. Heti 3szor biztosan ezt reggelizem. Őszintén szólva itt szerettem meg Londonban. Sok helyen kínálják reggeliként, nagyon népszerű, főleg a hölgyeknél. Sokféleképpen variálható, gyümölcsökkel, különféle magvakkal. A zabpehely magas rosttartalmú, hosszú ideig eltelít, feltölt energiával. 

A képen a kedvenc variációmat láthatjátok, zabkása áfonyával, és banánnal.

fotó 1

fotó 2

 

Egy marék zabpelyhet megfőzök kb. 2 dl tejben és kis vízben. Akkor jó, mikor besűrűsödik a zabpehely. Áfonyát, banánt vágok fel hozzá, majd hozzákanalazom a zabkását. Néha mézzel és fahéjjal ízesítem, bár nekem a gyümölcsöktől elég édes, ritkán használok hozzá mézet. Sokan juharsziruppal is édesítik, vagy cukorral. Hozzáadható még eper, málna, szeder, esetleg alma, kiwi, aszalt gyümölcs, mindenki megtalálhatja, melyik változat ízlik a legjobban. 🙂

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!