Szakemberek szerint a legfontosabb főétkezés a reggeli. Szerintem is. Korábban nem figyeltem rá olyan tudatosan, de most már nagyon is odafigyelek rá, hogy mindig reggelizzem. Még akkor is, ha otthon elindulás előtt nincs időm rá. Megoldom, ha máshogy nem, akár egy almát, vagy pár szem kekszet elmajszolok útközben valahol. A szakemberek szerint a rendszeres reggelizés csökkenti az elhízás veszélyét, segít koncentrálni, ellenállóbbá teszi a szervezetet a betegségekkel szemben, gyermekek esetében pedig hozzájárul a megfelelő növekedéshez.
Indítok egy sorozatot itt a blogon, melyben olyan reggeliket mutatok, melyeket én is szívesen fogyasztok.
Nagyon szeretem a tojásos reggeliket. Sokat is fogyasztok, ráadásul tojás mindig van otthon, na és persze nagyon egészséges is! Most a különbözőképpen variálható omlettet mutatom be.
A képen újhagymás, gombás, sajtos omlett látható. Elkészíteni könnyű, én általában 3 tojásból készítem. Először az összevágott hagymát, gombát szoktam megsütni külön, majd félreteszem. A tojáshoz szoktam hozzákeverni kevés tejet, vagy tejszínt, sót, borsot, majd elkezdem sütni hasonlóképpen, mint a rántottát. Nem keverem, hagyom lepényszerűen sülni. Mikor alul már szinte teljesen megsült, közepére halmozom a hagymát, gombát, s sajtot reszelek rá. Majd az egyik felét ráhajtom a másikra, s hagyom még picit sülni, hogy a sajt folyós legyen.
Variálható rengetegféleképpen, szalonnával, kolbásszal, virslivel, zöldségekkel. Kedvencem még a gombás-sajtos omlett, ezt szoktam még gyakran elkészíteni.
Az omlett is remek reggeli lehet olyan esetekben, mikor tudom, hogy csak későn fogok tudni ebédelni. Városnéző, vagy más, egész napos programok esetén is elkészítem, mert laktat, sokáig nem leszek éhes. Finom, friss, egészséges reggeli, s gyorsan kész!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: