London, ízek, utazás

Valentin nap a Carluccio’sban

Valentin nap alkalmából asztalt foglaltunk a londoni Carluccio’s egyik éttermében. Kellemes hangulatú vacsora estünket szeretném megosztani ebben a bejegyzésben.

A híres olasz séf, Antonio Carluccio az étteremlánc tulajdonosa, nemcsak Londonban, hanem világszerte megtalálhatjuk az éttermeit. Olasz ételek és italok közül választhatunk, de a brit hatás is visszaköszön az étlapon.

A gasztrocsatornán imádtuk nézni Antonio Carluccio és Gennaro Contado közös műsorát, melyben körbejárják az olasz régiókat, bemutatva a jellemző ételeket. Alig vártam Londonba érkezve, hogy a híres séf éttermébe is eljussunk. Valentin napon a Canary Warfon, azaz a londoni üzleti negyedben levő éttermet kerestük fel.

XU925679_942long

Az étterem előterében delikátesz boltra bukkantunk, ahol bőséges ételkészletből választhat a betérő vásárló, frissen szeletelt sonka, sajtok, olajbogyó, sütemények, olívaolaj, s még sok más található a polcokon. Mi a vacsora után szardella pasztát, gomba olajat, és friss parmezánt vásároltunk.

HR275809_942long

Az étterem szinte teljesen tele volt, a pincérek mosolyogva fogadtak, s az asztalunkhoz kísértek. A falakon Olaszországot megidéző óriás képek lógtak, utca részlet, táj, színes ételfotók. Az asztalokon gyertyák égtek, s néhol kreatív asztaldíszt is felfedeztem, padlizsánokból összerakott tetszett a leginkább. A hely elég zajos volt, szívesebben hallgattam volna olasz zenét a vacsora alatt. A másik dolog, ami nem tetszett, hogy az asztalok néhol túl közel vannak egymáshoz, jobban szeretem, ha több a tér az asztalok között, nem egymás hegyén hátán kell a vendégeknek ülni, vagy éppen mozogni.

A Valentin napi menüsorból választottunk, 3 fogásos menüt, kísérőnek pedig olasz Montepulciano bort iszogattunk. A várakozás idejére pedig ötletesen csészében felszolgált olajbogyókat kóstolgattunk.

Az előételünk, egy 2 személyes Valentin tál, ahogy a képen is látható apró kóstolókat tartalmazott, egy igen szép Carluccio’s vésetű deszkán. Kóstoltunk Ventricina szalámit, mely erős, borsos ízű, pármai sonkát gorgonzolás focaccián, padlizsánnal töltött süt gombócot, olaj- és kapribogyót, rukkolás padlizsán salátát. Finom volt minden, leginkább a szalámi, és a sült gombóc ízlett.

20150213_202721

A főételeink, kapribogyós-citromos rozé borjú spenóttal tálalva – ezt fogyasztottam én, kedvesem pedig homár spagettit rendelt. A borjú ízletes volt, és nagyon puha, jól illett hozzá a fokhagymás spenót köretként. A spagetti is finom volt, nagyon tengeri herkentyűs ízű. 🙂

20150213_205842

20150213_205828

A desszertünk 2 személyes tál volt ismét, fehér-barna csokoládé mousst, eperfagyit, két macaront halmoztak a tálra málnás szósszal körítve. Nekem legjobban a fehér csoki és az igazi eperízű fagyi ízlett.

20150213_212430

Összegzésként elmondhatom, hogy nagyon kellemes estét töltöttünk az étteremben. Az ételek gyönyörűen voltak tálalva, a menüsor mesés volt, bőséges, és fenséges volt az étel. A bor tette a koronát az esténkre, isteni volt, találtam egy új kedvencet a vörösborok között :). A személyzet iszonyat aranyos volt, különleges élelmiszerekkel gazdagodtunk, szívesen visszatérünk ide újra. 🙂

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!