Imádom a tésztát. Egyszerűen nem tudok betelni az isteni tésztafinomságokkal. Nagyon sokféle tésztaételt szeretek és készítettem már el, s egyre csak nő a repertoár, hisz mindig találok valami újat, új receptet, új ötleteket.
Az egyik kedvenc tejszínes szósszal készített tésztaételt szeretném most bemutatni, amelyet talán a legsűrűbben készítek.
Tejszínes gombás, cukkinis penne
Roppant egyszerű elkészíteni, gyorsan megvan, akár ebédre, vagy vacsorára is elkészíthetjük. A titka, hogy póréhagymával készítem, mely csodás alapízt ad a ragunak. A hagymát kis olajon és vajon megdinsztelem kevés húsos szalonnával, majd hozzáadom a felkockázott cukkinit, és a felvágott gombát, mely többbnyire fehér csiperkegomba. Ezeket hagyom puhulni, közben a már felforrt, és megsózott vízbe belehelyezem a pennét, s al dentére főzöm.
A zöldségekhez hozzáadok főzőtejszínt, bors, só, kis sajt, s várom, míg sűrűsödik kicsit a szósz. Itt Londonban csodás sűrű tejszínnel találkoztam, olyan dús, mint egy sűrűbb joghurt. Oregánót szoktam még hozzáadni a raguhoz, de más ízesítéssel is készíthető, ha más ízek felé szeretnénk elmenni. A végén összekeverem a tésztát a raguval, hogy jól felvegye a tészta a szószt, s kész is. A tészta főzőlevére itt nincs szükségem, elegendő a dús tejszín és a kis sajt. S persze a cukkini is enged kis levet a főzés közben. Más tésztával is elkészíthető persze, ami éppen van otthon, nálunk a fusilli népszerű még ehhez a tésztaételhez.
Néha sajtot szoktam még reszelni a tetejére, s ha igazi ínyencséget szeretnénk, a pecorino sajtot javasolnám a tetejére, bár nem sokat, mert nagyon markáns sajt, de ha épp nincs otthon így önmagában is csodás étel ez a tészta.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: