Az éttermet több, mint 100 éve alapították, mára legendává vált Bécsben. Rengeteg cikket, ajánlót olvastam a bécsi Figlmüller étteremről, alig vártam, hogy, megkóstoljam a messze híres nagy szelet rántott húst.
Bizony otthon Magyarországon a rántott hús a legnépszerűbb étel vasárnaponként – az én apukám is rajong érte 🙂 – , én is sokat készítem, ennek ellenére kíváncsi voltam, hogy miért olyan híres az itt elkészített hús, mennyiben más a megszokottól?
A Figlmüller a Sthephansdom közelében van, pár perces sétára. Két részből áll, a régi étterem egy apró sikátorból nyílik, a másik egy merőleges utcában van, mi ide látogattunk el.
Esti vacsorára tértünk be az étterembe, asztalt online foglaltunk, mivel azt olvastam, hogy nagy a sorbanállás az étterem előtt. Esetünkben egy májusi estén páran álltak sorban, s mikor jeleztük, hogy foglaltunk asztalt, lekísértek minket az asztalunkhoz. Az étterem sok kisebb-nagyobb elkerített részekből áll, mi lent kaptunk asztalt, a legalsó szinten. Sört és Almdudlert rendeltünk a rántott hús mellé.
A hús titka, hogy egyenletesen vékonyra klopfolva kerül bundázva az olajba, így gyorsabban megsül, a bunda nem szívja meg magát annyira olajjal. Így ropogós lesz a hús és könnyű. A tökéletes klopfolást egyébként közel 1 hónapig tanítják. A húst sertéshúsból, szűzpecsenyéből készítik, s az óriási szelet túllóg a tányéron.
A hús mellé citromszeletet is adnak, s köretként krumplisalátát ajánlanak balzsamecetes galambbegysalátával. Borzasztóan finom volt a hús, puha, ízletes, ropogós, és a köret még magasabb szintre helyezte az ételt, nagyon jól párosult a finom krumplisaláta hozzá. Igaz a húst mi sóztuk, borsoztuk, de ez ízlés kérdése, ki hogy szereti, mennyire fűszeresen. A kiszolgálás barátságos volt, a hely nagyon hangulatos.
Kellemes pár órát töltöttünk el a Figlmüller étteremben, ajánlom mindenkinek, ha Bécsben jár, ne hagyja ki az óriási rántott szeletet. 🙂
Forrás: origo.hu, varosban.blog.hu
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: