Csodás ételeket láttunk és ettünk a svéd fővárosban, ezeket szeretném most megmutatni. Ez a poszt is főként képekből fog állni, ezek alapján lehet leginkább ezt a sok szépséget megmutatni.
Elsőként felkerestük a híres piacot Saluhall-t, amelyet Jamie Olivier is bemutatott a svéd gaszronómiai útja során.
A picacon pazar látvány tárult elénk. Gyönyörű húsok, kolbászok, sajtok, tengeri halak voltak bőségesen a piaci standokon. Profi eladók álltak a pultok mögött, komoly hűtők, egyéb más szükséges felszerelésekből lehetett látni, hogy itt nagyon komolyan veszik a munkájukat, csak minőségi termékekkel foglalkoznak.
Rákszezon ideje volt éppen
Azért is nem hotelben szálltunk meg, hogy tudjunk finomakat főzni, hisz gyorsan összeüthető egy laktató reggeli a hosszú városnézéshez, vagy egy vacsora a helyi piacon frissen megvett haláruból. 🙂 Bár a városban is étkeztünk, de otthon is gyakran összeütöttünk finomságokat, mint pl. ezt a lazacot,
makrélát,
mily csodás a frissen kifogott halat megvenni a piacon, s otthon megsütni 🙂
Rengeteg rókagomba volt a piacokon, vettünk is több adagnyit, ízletes vacsora lett belőle vajon megpárolva pirítóssal.
Gyors tandori csirkét is elkészítettünk
Az Ikeába is ellátogattunk, hisz mi nagyon szeretjük otthon is, Londonban is, kíváncsiak voltunk, van-e különbség a többi országhoz képest. Találtunk néhány olyan terméket, amit otthon még nem láttunk, s kávé+sütizni, és étkezni is nagyon kedvezményesen lehet. Egyik reggel ki is próbáltuk a büfé reggelijüket.
S persze egyik napi ebéd alkalmával nem maradhatott el a szokásos svéd húsgolyó sem.
Összegzésként azt mondhatom, hogy a leggyakoribb étel Stockholmban a tengeri hal, ill. tengeri gyümölcsök, rákok vmilyen formában elkészítve, a svéd húsgolyók, rókagomba, és a jávorszarvas húsa. Kipróbáltuk a jávorszarvas szalámit, nagyon ízletes 🙂
A svéd látogatás befejezéseként kedves emlékeket hoztunk haza, az óváros tele van ilyen helyes kis ajándék boltokkal, az én kedvencem a jávorszarvas volt, táskát, és helyes kulcstartót is beszereztem belőle. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: